Archive

Totalrehabilitering av den en gang fasjonable Frogner-leiligheten, der stukkaturer og originale overflater var ødelagt av tiår med ombygginger og oppussing.   "Gjør denne triste slitne hulen til den fete hypermoderne toppleiligheten som beliggenheten fortjener" Gjennomgående leilighet. Kjøkken mot liten bakgård, to stuer mot gate. Gatesiden er uten gjenboere og med åpen utsikt over byvillaer, parken og holmenkollen. Planløsningen vendes slik at kjøkken kan legges frem på gateside til én ny, stor og sammenhengende oppholdssone. Mot bakgård legges soverommene, arbeidsrom, vaskerom og to separate bad. Oppholdsrommet er gitt akustisk himling med integrert belysning, spesialbygd kjøkken i valnøtt, rustfritt stål, hvit lakk og corian. Leiligheten har smarthusteknologi med styring av lydanlegg, lys, rullgardiner, videoprojektor osv.. Gjestebad innrammes i valnøtt-spiler som blir hyller i ved inngangen. Innvendig legges sorte porselensfliser, slipt betong på gulv, integrerte armaturer, badekar og spesialbygd servantskap. Enda en valnøtt-spilekledd boks skiller hovedsoverommet fra stue. Den inneholder walk-in garderobe og er i likhet med gjestebadet laget som et spesialbygd møbel element med integrert innredning, skyvedører, og hyller til rommene på begge sider. Hovedsoverommets bad er et hvitt «rom i rommet» adskilt med opak glassvegg og skyvedør. Det er innredet med hvite porselensfliser, slipt betong og spesialbygd servantskap. Dusj gjennom hull i bærevegg ”inn i” det sorte badet.   Bilder av Jonas Adolfsen...

Enebolig med atelier og hybel for familie med barn som har flyttet hjemmefra.   "Jeg liker området men ønsker et hus hvor jeg ikke ser nabobebyggelsen…"   En typisk liten eplehagetomt på Vindern med omgivelser preget av variert bebyggelse, både i størrelse og formspråk. Vi foreslo et hovedgrep som besto av en omsluttende tett "yttervegg" uten andre åpninger enn garasjeport og inngangsdør. Dette ytre sjiktet definerer en klar utside og innside. Innenfor dette ytre skallet er det skåret ut flere atrier som gir varierende lys og utsyn. De forskjellige innerommene orienterer seg mot de forskjellige atriene. Samspillet mellom ute- og innerommene skaper spennende lysinnfall og et rikt romforløp. Boligen er lavmelt og intim fra utsiden, samtidig som den er luftig og åpen fra innsiden med en takhøyde som på grunn av et slakt pultak varierer fra 2.2 meter til 3.5 meter. Boligen har en støpt plate på mark, og et prefabrikert modulbygget trehus plassert på denne platen.   Bilder av Jonas Adolfsen   Se mer: Reportasje i Dagbladet...

Transformering av leilighet i terrasseblokk på Ullern for en ung familie i vekst. "Vi ønsker en moderne, åpen og lys leilighet som ivaretar den flotte utsikten, med utgangspunkt i eksisterende trande og mørke leilighet.     Leiligheten over to etasjer er typisk for områdets terrasseblokk bebyggelse fra seksti- og syttitallet. Parallelle betongvegger med kort innbyrdes avstand ga en rekke dype og mørke rom. Leilighetens kvaliteter lå i en storslått utsikt over Oslo-fjorden og en skjermet beliggenhet på toppen av lavblokken. Vi foreslo et hovedgrep som besto i å fjerne store deler av betongveggene og erstatte disse med stålbjelker. Dermed oppnår man en ny romlighet, med større kontakt mellom funksjoner som ligger ved siden av hverandre. Vi åpnet også opp slik at leiligheten f utnyttet muligheten for gjennomlys. En gjennomført og sober materialpalett av oljet eik, lyse vegger, sandstein og lette tekstiler understreker de romlige endringene. Store skyvedører fra gulv til tak gir mulighet til en variert planløsning og dermed variert bruk av leiligheten. Concept Design har utformet en rik og variert lysplan som forsterker arkitekturen....