Prosjekt

Leilighet Frogner

Kategori
Leilighet
Stikkord
Leilighet, Oslo
Om prosjektet

Totalrehabilitering av den en gang fasjonable Frogner-leiligheten, der stukkaturer og originale overflater var ødelagt av tiår med ombygginger og oppussing.

 

«Gjør denne triste slitne hulen til den fete hypermoderne toppleiligheten som beliggenheten fortjener»

Gjennomgående leilighet. Kjøkken mot liten bakgård, to stuer mot gate. Gatesiden er uten gjenboere og med åpen utsikt over byvillaer, parken og holmenkollen.

Planløsningen vendes slik at kjøkken kan legges frem på gateside til én ny, stor og sammenhengende oppholdssone. Mot bakgård legges soverommene, arbeidsrom, vaskerom og to separate bad.
Oppholdsrommet er gitt akustisk himling med integrert belysning, spesialbygd kjøkken i valnøtt, rustfritt stål, hvit lakk og corian. Leiligheten har smarthusteknologi med styring av lydanlegg, lys, rullgardiner, videoprojektor osv..
Gjestebad innrammes i valnøtt-spiler som blir hyller i ved inngangen. Innvendig legges sorte porselensfliser, slipt betong på gulv, integrerte armaturer, badekar og spesialbygd servantskap.
Enda en valnøtt-spilekledd boks skiller hovedsoverommet fra stue. Den inneholder walk-in garderobe og er i likhet med gjestebadet laget som et spesialbygd møbel element med integrert innredning, skyvedører, og hyller til rommene på begge sider.
Hovedsoverommets bad er et hvitt «rom i rommet» adskilt med opak glassvegg og skyvedør. Det er innredet med hvite porselensfliser, slipt betong og spesialbygd servantskap. Dusj gjennom hull i bærevegg ”inn i” det sorte badet.

 

Bilder av Jonas Adolfsen