Prosjekt

Bolig Stabekk

Kategori
Bolig
Stikkord
Bolig, Rehabilitering, Stabekk, Tilbygg
Om prosjektet

 

Rehabilitering av og tilbygg til horisontaldelt tomannsbolig på Stabekk.
«Egentlig ønsker vi oss et hus ved sjøen med herlig utsikt. Men vi har altså en tomannsbolig på Stabekk i bunnen av en åsside med utsikt til et åpent friområde og naboens eplehage…»

 

Eksisterende bolig var opprinnelig en velproporsjonert sveitservilla, men en rekke lite gjennomtenkte ombygginger og tilbygg hadde gjort huset upraktisk.

 

Gjennom et fire sider langt brev beskrev byggherre både konkrete, fysiske ønsker og mer abstrakte stemninger. Referansene spente over alt fra musikk til jakt, japanske hager og god mat.
Vi foreslo et hovedgrep som besto i å flytte hovedinngangen fra baksiden av huset til et nytt tilbygg på siden. Det ga mulighet for å omdisponere alle funksjoner med stue, kjøkken, spiseplass og arbeidsrom mot hage og inngang, og bad og soverom vendt mot privat bakside.

 

Den nye stuen ble formet som en lett paviljong plassert oppå eksiterende garasje. Entreens plassering på et halvplan innlemmet kjelleren i resten av huset. Slik fikk huset nye romlige kvaliteter og samtidig et skjermet, solrikt uterom.

Resultatet ble et hus med tydeligere funksjoner, men også med et rikere og mer variert romforløp.