Prosjekt

Bolig Solveien

Kategori
Bolig
Stikkord
Bolig, Ombygging, Oslo, Rehabilitering
Om prosjektet

Total rehabilitering av funkis-enebolig på Nordstrand.

 

 

«Vi ønsker å utnytte den unike utsikten og samtidig transformere en slitt bolig til et moderne hjem for en barnefamilie.»

 
En vestvendt utsiktstomt på Nordstrand, tett på naboer. Et slitent funkishus med fine proposjoner men med upraktisk planløsning.

 
Vi foreslo et hovedgrep som besto av en omsluttende murramme med tette sidevegger langvegger i glass og tre. På baksiden plasseres et kvadratisk trevolum delvis inn i den omsluttende rammen som et underordnet volum. Dermed oppnås en situasjon med presist plasserte vinduer og kontakt med den storslåtte utsikten i alle rom.

Inngangen er plassert i den midtre etasjen. Denne etasjen inneholder i tillegg til entre soverom og bad for hele familien. En åpen trapp leder opp til hovedetasjen hvor et stort rom som inneholder stue og spiseplass åpner seg mot utsikten. Kjøkkenet er plassert i vinkel og trukket noe tilbake. En smal luftebalkong gir morgensol og kontakt med gårdsplass. Underetasjen inneholder kjellerstue, soverom og bifunksjoner. Her er det direkte kontakt ut til tomtens nedre del, og flere skjermede uterom.